be kind!

Reklamacije i zamjene

 

Povrat robe nije moguć kod prstenja i narukvica, budući da se radi o specifičnoj robi, koju izrađujem po Vašoj narudžbi (veličina prstenja i veličina narukvice).

Moguće je povećati ili smanjiti postojeći prsten, uz nadoknadu prema postojećem cjeniku. Povećanje/smanjenje prstena 10 Eura. (povaćanje narukvice 10 Eura, smanjivanje 8 eura) Trošak dostave i povrata snosi kupac.

Povrat robe je moguć, iako se radi također o robi koju izrađujem po Vašoj narudžbi, kod ogrlica, naušnica i broševa (kod tih proizvoda je dimenzija jedinstvena, te uspkos činjenici da su izrađeni po narudžbi, prihvaćam povrat). Kod ove robe možete izvršite povrat tj. jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od zaprimanja proizvoda bez navođenja razloga. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Vama ili trećoj osobi određenoj od Vaše strane, a koja nije prijevoznik, proizvod predan u posjed.

 

U slučaju da želite pokrenuti postupak povrata robe tj. jednostranog raskida ugovora, organiziranje povrata i trošak poštarine plaćate Vi (kupac. Sve izravne troškove povrata proizvoda snosi kupac.).

 

Nakon što zaprimim povrat robe, izvršiti ću povrat sredstava, ukoliko je roba ispravna, na račun s kojeg ste izvršili uplatu, u roku od 14 dana.

 

Postupak povrata ide po slijedećoj proceduri:

  1. Pošaljite putem elektroničke pošte na adresu e-pošte zdravkazd@yahoo.com obavijest da želite izvršiti povrat.

U obavijesti ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte.

Ukoliko želite, možete, po vlastitom izboru, koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora, te ga priložiti obavijesti o povratu robe.

Povrat nije moguć bez priloženog računa o kupnji izdanog od strane ZiZou nakita.

 

  1. Nakon što Vam odgovorim da sam zaprimila Vaš zahtjev, Vi pokrećete slanje robe.

Na zahtjeve odgovaram u roku od 48 sati od zaprimanja zahtjeva. Nakon što ste zaprimili moj odgovor, pokrećete povrat robe na adresu:

ZiZou Atelie

Širokobriška 56

10000 Zagreb

Do trenutka povrata robe na navedenu adresu, odgovornost za kvalitetu robe snosite Vi/ kupac.

 

  1. Nakon što zaprimim povrat robe, u roku od 14 dana izvršiti ću povrat sredstava, ukoliko robu vratite neoštećenu. Ukoliko uočim oštećenje, obavijestit ću Vas pismenim putem, i u tom slučaju Vam vraćam robu, a nakon što mi uplatite trošak poštarine.

Robu koju namjeravate vratiti u roku od 14 dana, ne smijete koristiti, niti poduzimati bilo koje druge radnje kojima bi umanjili njenu vrijednost.

 

Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ove Predugovorne obavijesti sastavni su dio ugovora.

DOSTAVA

Kupljenu robu ZiZou nakit dostavlja na adresu kupca DPD-om unutar 15 radnih dana od trenutka kada je uplata vidljiva na računu. (osim ako je rok produžen iz ranije naznačenog razloga) 
Iznos dostave biti će naznačen na računu prilikom izrade narudžbe, odnosno uključen u ukupan iznos, te nakon uplate iznosa prilikom preuzimanja paketa Kupac više neće imati nikakvih dodatnih plaćanja.

Trošak dostave unutar Republike Hrvatske  5,04 EUR .

Za kupnju u ukupnom iznosu iznad 800 kn poštarina je besplatna.


Cijena dostave za područja van Republike Hrvatske je 5,97 EUR.

ZiZou nakit nije odgovoran i ne snosi dodatne troškove slanja u koliko je kupac naznačio netočnu adresu u svojoj narudžbi ili nije ime kupca jasno označeno na navedenoj adresi. 

 

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, možete poslati putem elektroničke pošte na adresu e-pošte zdravkazd@yahoo.com.

Odgovor na Vaš prigovor zakonski mora biti u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.

U slučaju eventualnog spora, ukoliko ne bude moguće riješiti ga mirnim putem, nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu uz primjenu hrvatskog prava. Rješavanje sporova je moguće pred centrima za mirenje.

Potrošačke sporove moguće je rješavati putem ODR platforme Europske komisije.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR